Home Lajme KOSOVË Hoti njofton se s’ka masa të reja: Vazhdohet me të njëjtat!

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, është duke mbajtur një konferencë për media për menaxhimin e pandemisë COVID-19.Ai ka thënë se pas takimit të gjatë për analizim të situatës, ka më shumë të shëruar se të infektuar.“Sot kemi bërë një vlerësim të detajuar, konstatimi jonë është se gjendja është mjaftë serioze, por është nën kontrollë.Janë kriju kapacitete në shtretër, është riorganizu puna e stafit, në IKSHPK janë rrit kapacitetet e testimeve rreth 2000.Më shumë janë të prekur nga virusi 30-40 vjeç për shkak se janë më aktiv. Numri më i madh është në institucione shëndetësore, kjo tregon për punën e tyre, ballafaqimi i parë me të sëmurit, më pas dhe tek policia.Gjatë këtyre 2 javëve, është stabilizu numri i rasteve të reja, numri i rasteve pozitiv më i vogël se atyre të shëruarve, dhe masat kanë treguar rezultat.Në bazë të vlerësimit të IKSHPK-së, tregon se e kemi vendos kurbën nën kontroll.Sygjerimi i tyre është se masat të mbahen, ndërkaq të vazhdohet me zbatim rigoroz me zbatim të masave deri më tani”, ka thënë Hoti.