Home Lajme KOSOVË Kompania Abi nga Prizreni nënshkruan një marrëveshje për sistemin e energjisë diellore

Kompania e prodhimit të qumështit Abi nga Prizreni ka nënshkruar një marrëveshje për një sistem të energjisë diellore në kulm me një kapacitet maksimal prej 2.13 MW.

Jaha Solar tha se do të ndërtojë një sistem fotovoltaik në çati për Abi, një kompani që prodhon ushqim dhe zotëron dyqane me pakicë, një qendër tregtare dhe një hotel.

Prodhuesi vendas i panelit diellor shtoi se do të jetë objekti më i madh i këtij lloji në Kosovë * dhe rajon.

Abi kontraktoi Jaha Solar për dizajnin, furnizimin dhe instalimin e një sistemi fotovoltaik me një kapacitet maksimal prej 2.13 MW, sipas njoftimit. Kompania me seli në Prizren përpunon fruta dhe perime dhe ka fabrika për produkte kimike dhe qumështore.

Jaha Solar, e themeluar në 2016, shtoi se klienti i saj i ri po bashkohet me bizneset lokale që kontribuojnë në mbrojtjen e mjedisit.

Firma tha se projektoi dhe instaloi termocentrale diellore me një kapacitet total maksimal prej 10 MW.