Home Lajme KOSOVË Mbahet takimi mes Komunave dhe Ministrive për masat e reja anti-COVID

Nga 6 prilli, pritet të vendosen masa të reja anti-COVID në vend, pavarësisht se disa komuna nuk po pajtohen me këtë. Në takimin e sotëm virtual të Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal, Ministrisë së Shëndetësisë dhe disa komunave, është diskutuar që vendosja e masave të fillojë nga e marta, duke përfshirë disa sektorë.

KOHA ka mësuar se përfaqësues nga komunat si ajo e Prizrenit, Malishevës, Kamenicës, Rahovecit dhe Drenasit, në këtë takim kanë kundërshtuar masat, nën arsyetimin se janë tejet të rrepta, mirëpo pas takimit, ministri i MAPL-së, Elbert Krasniqi, ka shkruar se “të pranishmit u pajtuan që bashkërisht duke i koordinuar të gjitha veprimet rreth masave të reja, mund t’ia dalin për të minimizuar dhe tejkaluar sfidat me të cilat janë duke u përballur me pandeminë COVID-19”.

Burime brenda takimit i kanë thënë KOHËS se ministri Vitia nuk i ka marrë për bazë mendimet e përfaqësuesve të komunave që janë kundër izolimit, derisa ka treguar se mbyllja e sektorëve po bëhet për pesë arsye.

“Shkollat, administratat, gastronomia, hyrje-daljet e qytetarëve dhe vizitat e familjarëve në spitale”, thuhet janë ndër arsyet kryesore që i ka theksuar Vitia për t’i ashpërsuar masat.

Sektorët që priten të preken nga masat e reja janë gastronomia, qendrat tregtare dhe palestrat.