Home Lajme KOSOVË Në këto raste s’keni nevojë të mbani maskën kur jeni në publik👇

Qeveria e Kosovës sot ka marrë vendimin e ri lidhur me masat kundër Covid-19.

Bartja e maskës vazhdon të mbetet obligative, përjashtim në disa raste.

Në pikën 11 të këtij vendimi tregohet qartë se për cilat raste bëhet fjalë.

Gjatë ngasjes së automjetit vetëm apo me anëtarët e ngushtë të familjes;

-Gjatë vrapit dhe çiklimit;

-Gjatë ecjeve jashtë zonave të banuara dhe jo në grupe me më shumë se 4 persona të të njëjtës familje.

Vendimi hyn në fuqi nga data 7 prill deri më 18 prill.