Home Lajme KOSOVË Oda e Hotelerisë dhe Turizimit kundër tubimeve të partive politike, paralajmërojnë padi...

Kundër tubimeve të partive politike që janë mbajtur kohëve të fundit është edhe Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës (OHTK).Kjo e fundit i ka vënë ultimatum Qeverisë së Kosovës që të respektojë masat qe i ka vënë vet, apo të heq kufizimet për të gjithë, përndryshe paralajmëron greva.Kryetari i kësaj ode, Hysen Sogojeva tha se do të ngrenë edhe padi ndaj institucioneve të vendit për kompensimin e humbjeve përshkak të ndalimit të ushtrimit të veprimtarisë shkak i masave kundër pandemisë.Ai tha se 35-40 përqind e bizneseve të hotelerisë janë të falimentuar, ndërsa 30 mijë persona kanë mbetur pa punë.Sogojeva adresoi një kërkesë edhe për Bankën Qendrore të Kosovës (BQK), ku tha se kjo e fundit duhet të shfuqizojë vendimin për ndalimin e dhënies së kredive për bizneset e hotelerisë, sipas të cilit kjo kategori nuk mund të marrë edhe 2 vjet pas përfundimit të pandemisë.“Duke marrë parasysh se në çfarë gjendje gjenden bizneset e kësaj veprimtarie dhe presionin që e kemi nga këto biznese, të cilat rreth 30 mijë punëtorë i kanë pa punë, dhe duke nisur nga ajo se këto masa nuk kanë dhënë asnjë rezultat deri më sot, ne e kemi ftuar këtë konferencë pasi ne si odë kujdesemi për shëndetin e qytetarëve. Ju i dini masat e dy qeverive e para me mbyllje, e dyta me hapje, e që dolën antikushtetuese. Shikoni fotografitë, tërë këto fotografi te tubimeve elektorale. Ne patëm ofruar guidën tonë, me të cilën nuk do të kishte pasur nevojë për kufizime. Ne jemi për ta mbrojtur shëndetin, lëshoni njerëzit le të punojnë, përmbajuni masave. Në mbledhjen e djeshme të kryesisë kemi marrë vendim që këto vendime kanë me qenë fuqiplotë dhe funksionale”, tha ai në konferencën për media.