Home Prizreni Online Opština Prizren protivi se novim anti-COVID merama

Od 6. aprila u zemlji se očekuju uvođenje novih mjera protiv COVID-a, uprkos tome što se neke opštine s tim ne slažu. Na današnjem virtualnom sastanku Ministarstva lokalne uprave, Ministarstva zdravlja i nekih opština razgovarano je da uspostavljanje mjera započinje u utorak, uključujući neke sektore.

KOHA je saznala da su se predstavnici opština kao što su Prizren, Mališeva, Kamenica, Orahovec i Drenas, na ovom sastanku usprotivili merama, s obrazloženjem da su veoma stroge, ali nakon sastanka, ministar MALS, Elbert Krasniqi, napisao je da su se “sudionici složili da zajedničkom koordinacijom svih akcija oko novih mjera mogu uspjeti umanjiti i prevladati izazove s kojima se suočavaju s pandemijom COVID-19”.

Izvori sa sastanka rekli su KOČI da ministar Vitia nije uzeo u obzir mišljenja predstavnika opština koji su protiv izolacije, dok je ukazao da se zatvaranje sektora vrši iz pet razloga.

“Škole, uprave, gastronomija, ulazak i izlazak građana i porodične posete bolnicama”, navodno su među glavnim razlozima na koje je Vitia ukazala da pooštri mere.

Sektori na koje se očekuje da će biti pogođeni novim mjerama su gastronomija, tržni centri i teretane.
V.G