Home Islami dhe jeta Rregjistrimi më i vjetër i leximit të Kuranit në Meke para 130...

CNN ka prezantuar rregjistrimin më të vjetër të leximit të Kuranit në Mekë, para 130 vjet, të shoqeruar me sekuenca të rralla filmike të Mekës , të cilat e meritojnë të shikohen dhe të ruhen.

Kjo pjesë e shkëputur nga surja E-Duha ( rrecitim i një nga recituesve), është rregjistruar gjatë kohës së administrimit Osman të Gadishullin Arabik në vitin 1885 dmth para 132 vjetëve
,nëpërmjet bobinave fonografike, të cilat janë nga të parat shpikje.

Ky rregjistrim filmik i atriubohet shkencëtarit Tomas Edison.

Ky rregjistrim shënon audio recitimin më të vjetër të Kuranit në histori.

https://www.facebook.com/TVBESA/videos/1597673537074429/